Arş. Gör. Cansu KOÇ BAŞAR

03-09-2015

Arş. Gör. Cansu KOÇ BAŞAR

Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı

Yazışma Adresi: D.E.Ü. Hukuk Fakültesi Tınaztepe Yerleşkesi 35390 Buca İzmir / TÜRKİYE Tel: (90) (232) 301 61 06 Faks: (90) (232) 301 60 09 E-Posta: cansu.koc@deu.edu.tr

2008 yılında Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nden, 2012 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda yüksek lisans öğrenimine başlamıştır. 2013 yılında İstanbul Barosu’nda avukatlık stajını tamamlamış ve ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı’na araştırma görevlisi olarak atanmıştır. Yüksek lisans öğrenimini, ”Roma Statüsü Bağlamında İnsanlığa Karşı Suçlarda Devlet Politikası” konulu tezi ile tamamlamıştır. Şu anda Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmekte ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda doktora öğrenimine devam etmektedir.

Genel Kamu Hukuku, İnsan Hakları Hukuku

• Roma Statüsü Bağlamında İnsanlığa Karşı Suçlarda Devlet Politikası, (İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi, İstanbul, 2015).

• Osmanlı Millet Sisteminden Ulusa Geçiş, MÜHF HAD, Cilt:23, Sayı:1, 2017.
  • Neoliberalizmde Devlet ve Kamusal Alan Üzerine Bir Bakış, TBB Dergisi, Yıl: 27, Sayı: 117,  Mart-Nisan, 2015.