Uluslararası Adil Yargılama Hakkı ve Hukuk Etiği Sempozyumu

01-09-2015

Uluslararası Adil Yargılama Hakkı ve Hukuk Etiği Sempozyumu

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Araştırmaları Merkezi, Raoul Wallenberg Institute işbirliğiyle, “Uluslararası Adil Yargılama Hakkı ve Hukuk Etiği Sempozyumu”, Ege Bölgesi Sanayicileri Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Konferansa, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yaparel, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Karakoç, Linz Johannes Kepler Üniversitesi İdare Hukuku ve İdare Öğretisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Katharina Pabel, Floransa Üniversitesi, Medeni Usul Hukuku Kürsüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remo Caponi ile Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden çok sayıda dekan ve öğretim üyeleri katıldı.

Açılışta konuşan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Karakoç, hukukun düzen sağlama aracı olduğunu belirterek, “Hukuk kurallarına aykırı davranışların tespit edilmesi ve giderilmesi gerekir. Hukuka aykırı iddiaların, yargılamaları adil olmalıdır. Adil yargılanma hakkı, hukuk devletinin gereğidir. Sempozyumumuzun, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde gerçekleşmesi de çok anlamlıdır” dedi. Açılış konuşmalarının ardından sempozyum tüm gün sürdü.