KARŞILAŞTIRMALI ANAYASA HUKUKU KONFERANSI

24-04-2024

Geçen yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde ELSA-İzmir ile birlikte gerçekleştirmiş olduğumuz “KARŞILAŞTIRMALI ANAYASA HUKUKU KONFERANSI”nın 2.sini gerçekleştirecek olmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Maastricht Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Monica Claes’ın “Constitutional Transformations: Constitutional Law in a Supranational Context” ve Maastricht Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Maarten Stremler’ın “What is Constitutional Law about?” başlıklı sunumları ışığında Karşılaştırmalı Anayasa Hukuku bağlamında anayasacılığın anlamı ve unsurları, anayasaların kapsamı, ulusüstü anayasacılık kavramı ile uluslararası hukuk-ulusal hukuk arasındaki anayasal etkileşimler ele alınacaktır.  Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Türker Ertaş’ın moderatörlüğüyle gerçekleşecek olan bu konferansta sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Konferansın dili İngilizce’dir. Sunumların Türkçe çevirileri Konferans esnasında Dr. Öğr. Üyesi Türker Ertaş tarafından yapılmıştır.