Genç Ceza Hukukçuları Kongre Serisi – VI

01-09-2015

Genç Ceza Hukukçuları Kongre Serisi – VI

Öğrencilerimiz Genç Ceza Hukukçuları Kongre Serisi-VI’da Fakültemizi Başarıyla Temsil etti. “Genç Ceza Hukukçuları Kongre Serisi-VI” etkinliği 18-20 Nisan 2013 tarihlerinde Fakültemiz öğrencilerinin yanı sıra Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ondokuz Mayıs  Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin katılımıyla Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi evsahipliğinde Kayseri’de gerçekleştirildi.

Toplantıda fakültemizi, 3. Sınıf öğrencilerimizden Aliye AKGÜN ve Gonca TUTUCU ile 2. Sınıf öğrencimiz Utku Ilgaz SÜMER temsil etti.   Her Fakülte’den öğrencilerin Ceza Hukuku Genel Hükümlere ilişkin önemli konuları sunduğu toplantıda, bir süredir Fakültemiz Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı gözetiminde sürdüren öğrencilerimizin fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Veli Özer ÖZBEK’in moderatörlük yaptığı oturumdaki  “Demokratik Hukuk Devletinde Ceza Hukukuna Hakim İlkeler” konulu sunumu büyük beğeni topladı.  15’er dakikalık tebliğler sunan öğrencilerimiz, hem ilk bilimsel toplantı tecrübelerini yaşamış, hem farklı üniversitelerde öğrenim gören gelecekteki meslektaşlarını tanımış oldular ve hem de ceza hukukunun farklı konularına ilişkin değişik bakış açılarını dinleme imkânı buldular.

Kongre Serisi’nin Ceza Hukuku Özel Hükümler konulu yedincisi Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi evsahipliğinde Ekim ayında gerçekleştirilecek. Fakültemizi temsil etmek isteyen öğrencilerin seçimi için duyuru, önümüzdeki günlerde yapılacaktır.