Yrd.Doç.Dr. İrem KARAKOÇ

Roma Hukuku Anabilim Dalı

Tel: (90) (232) 301 61 98
E-Posta: irem.karakoc@deu.edu.tr

1990’da DEÜ Hukuk Fakültesi’nden mezun olan İrem Karakoç, 1990 yılı sonunda Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimine başladı. “Türk Hukukunda Uluslararası Andlaşmaların Yapılması” konulu yüksek lisans teziyle 1993 yılında tamamladı. Ardından doktora çalışmalarına başlayıp, “Türkiye’de Siyasal parti Kimliği” konulu tezi ile, 2000 yılında bitirmiştir. 2003 yılında DEÜ. Hukuk Fakültesi Türk Hukuk Tarihi Anabilim Dalı’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.

Temel çalışma alanları Türk Hukuk Tarihi olmakla birlikte, Karakoç, bu alanlar dışında, Uluslararası Hukuk ve Siyaset Bilimi ile de yakından ilgilenmektedir. Temel çalışma alanları içinde de özellikle, Türk Kamu Hukuku Tarihi ve Kurumları ile Eski Türk Hukuku’nun, İslamiyet öncesi ve sonrasında uluslararası hukukun şekillenmesine etkileri  üzerinde yoğunlaşmıştır.

• Türk Hukukunda Uluslararası Andlaşmaların Yapılması (Yüksek Lisans Tezi)
  • Türkiye’de Siyasal Parti Kimliği (Doktora Tezi)

• Türk Hukuk Tarihinde Uluslararası Andlaşmaların Uluslararası Hukukun Gelişim Sürecindeki Yeri, DEÜHFD, C.6, S.2, İzmir 2004, s.199-253.
  • Uluslararası Hukukta Emredici Kural (Jus Cogens=Peremptory Norms) Olgusuna Tarihsel Bir Yaklaşım, DEÜHFD, C.8, S.1, s.87-122.
  • 1876 Tarihli Kanun-ı Esasî’de Yürütme Organı, DEÜHFD, C.8, S.2, 2006.

II. Karar İncelemeleri

III. Çeviriler