Prof.Dr. Özkan TİKVEŞ

tarihce-prof-ozkan-tikves22 Kasım 1936’da Erdek’te doğdu. Annesi Hikmet ve babası Ali Tikveş’tir. Kabataş Lisesi’ni, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nü bitirdikten sonra bir yıl (Kasım 1959 – Kasım 1960 arası) Almanya’da Goethe Institut ile Hamburg Üniversitesine devam etti. Dönüşünde (1 Ekim 1961 ile 30 Eylül 1963 arası) yedek subaylık görevini ifa ettikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi I No.lu Esas Teşkilat Hukuku Kürsüsü asistanlığına atandı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde “Mukayeseli Hukukta ve Türk Hukukunda Sinema Filmlerinin Sansürü” konusunda doktora tezini verdi (26 Ocak 1968). Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin izni ve Alexander von Humbolt-Stiftung’un mali desteğiyle iki yıl (Ekim 1970 ile Ekim 1972 arası Freiburg i.Br., Kamu Hukuku Enstitüsü’nde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı, bu arada “Anayasa Mahkemesinin Siyasi Partileri Denetlemesi (Mukayeseli Hukukta ve Türk Hukukunda)” başlıklı tezini Prof.Dr. ERNST E. HIRSCH ve Prof.Dr. KONRAD HESSE’nin nezaretinde hazırlayarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne sundu. Esas Teşkilat Hukuku dalında 16.04.1974 tarihinde doçent oldu. Prof. Tikveş, 17.07.1988 yılında Fakültemizden emekli olmuştur.