Atatürk ve Hukuk Sempozyumu

01-09-2015

Atatürk’ün Doğumu’nun 125’inci Yılı’nda Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden
“ATATÜRK ve HUKUK REFORMU” SEMPOZYUMU

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Doğumunun 125’inci Yılı’nda Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı tarafından “Atatürk ve Hukuk Reformu” Sempozyumu düzenlendi. İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı’nın ‘Açılış Konuşmaları’nı yaptığı Sempozyum; 20 Kasım Pazartesi günü saat 09.30’da Sabancı Kültür Sarayı’nda başladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ergün Aybars’ın Başkanlığını yaptığı “İmparatorluktan Laik Hukuk Devletine” konu başlığı altında gerçekleştirilen ve saat  10.00’da başlayan 1. Oturuma; Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Mumcu, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan ve Topkapı Müzesi Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı konuşmacı olarak katıldı.

“Kamu Hukuku Alanındaki Reformlar – Yeni Bir Devlet Modeli-Kolektif Haklar” konu başlığı altındaki 2. Oturum’un başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Mumcu üstlendi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Anıl Çeçen, Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Durmuş Tezcan ve Prof. Dr. Bahri Öztürk’ün konuşma yaptığı 2. Oturum, saat 14.00’de başladı

“Özel Hukuk Alanındaki Reformlar-Teb’adan Vatandaşlığa-Bireysel Haklar” konu başlığı altında düzenlenen ve Başkanlığını Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu’nun yaptığı 3.Oturumda ise; Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Zevkliler ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Özkan konuştular.