Prof.Dr. M. Polat SOYER

dekanlarimiz-polat-soyerProf. Dr. M. Polat Soyer, 23.06.1950 Niğde doğumludur.

İlk öğrenimini Kütahya’da (1955-1961), orta öğrenimini TED Ankara Kolejinde (1961-1968), yüksek öğrenimini de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde (1968-1972) tamamlamıştır.

1979 yılında “İşçinin İş Görme Borcu” konulu teziyle Doktor, 1986 yılında Doçent ve 1992 yılında Profesör olmuştur.

1977-1978 yılları arasında üniversite olanaklarıyla; 1984-1985, 1987, 1990, 1994, 1997 yıllarında da Alexander von Humboldt Vakfı’nın sağladığı araştırma bursu ile Almanya’nın Regensburg Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bilimsel araştırmalar yapmıştır.

1994-1997 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı, Üniversite Yönetim Kurulu ve Üniversite Senatosu üyeliği görevlerini yürütmüştür.

Şubat 1994’ten itibaren dört yıl süre ile Basın İlân Kurumu Genel Kurulu (Bağımsızlar Grubu) üyesi olarak görev ifa etmiştir.

Üniversitelerarası Kurul Temel Alan Danışma Komisyonu (Hukuk) başkanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Denklik Komisyonu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Temel Alan Danışma Komisyonundaki görevini üye olarak sürdürmektedir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı başkanlığı yanında, 05 Aralık 2006 tarihinden itibaren ikinci kez Fakülte Dekanlığına atanmış bulunmaktadır.

İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Türk Milli Komitesi üyesi olan Prof. Soyer’in, “Genel İş Koşulları”, “İş Mücadelesinde İşverenin Üçüncü Kişiler Karşısındaki Sorumluluğu”, “Toplu Sözleşme Hukukunda Yararlılık İlkesi”, “Rekabet Yasağı Sözleşmesi” adlı monografileri ile çok sayıda makale ve karar incelemesi bulunmaktadır. Halen başta Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi olmak üzere çok sayıda hakemli derginin danışman kurulu üyesidir.

Evli ve bir çocuk babası olan Prof. Soyer, Almanca ve İngilizce bilmektedir.