Arş. Gör. Dr. Ezgi PALAS DAĞLI

02-08-2015

Arş. Gör. Dr. Ezgi PALAS DAĞLI

İdare Hukuku Anabilim Dalı

Yazışma Adresi: D.E.Ü. Hukuk Fakültesi Tınaztepe Yerleşkesi 35390 Buca İzmir / TÜRKİYE Tel: (90) (232) 301 61 43 Faks: (90) (232) 301 60 09 E-Posta: ezgi.palas@deu.edu.tr

2011 yılında Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Ezgi Palas Dağlı, 2012 yılında D.E.Ü. Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı’na araştırma görevlisi olarak atandı. Aynı yıl D.E.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda yüksek lisans öğrenimine başladı. Öğrenimi sırasında Bordeaux IV Montesquieu Üniversitesi’nde Erasmus programı kapsamında dört ay eğitim-öğretim gördü ve bilimsel araştırmada bulundu. Yüksek lisans öğrenimini 2014 yılında “İdarenin Kolluk Faaliyetlerinden Doğan Sorumluluğu ve Gelişimi” başlıklı teziyle tamamladı. Aynı yıl D.E.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda doktora öğrenimine başladı. 2017 yılında bir kısmı TÜBİTAK Yurtdışı Doktora Sırası Araştırma Bursu kapsamında olmak üzere, altı aylık bir süre boyunca Amsterdam Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde doktora tezi ile ilgili bilimsel araştırmada bulundu. 2022 yılının Ocak ayında “Kamu Özel İşbirliği Modeli ve İdarenin Sorumluluğu” başlıklı tezini savunarak doktora öğrenimini tamamladı.

İdare Hukuku ve İdari Yargılama Hukuku

A. Kitaplar/Tezler

• Kamu Özel İşbirliği Modeli ve İdarenin Sorumluluğu (D.E.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı), İzmir 2022.
  • İdare Hukuku Pratik Çalışma Kitabı, 10. Baskı, Seçkin Yayınları, Ankara 2019, (SANCAKDAR Oğuz, ÖNÜT Lale Burcu, BAŞAR Cemal, ÇAPTUĞ DİLEK Mehpare ve YAĞCI Pınar ile birlikte).
  • İdarenin Kolluk Faaliyetlerinden Doğan Sorumluluğu ve Gelişimi, (D.E.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı), İzmir 2014.

B. Diğer Çalışmalar

• “Özelleştirme ve Kamu Özel İşbirliği İlişkisinin Kavramsal Açıdan Değerlendirilmesi, (Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, C. 22, S. 1, 2020, s. 397-430).

II. Kitap İçi Bölümler

• Sermaye Piyasasında Yatırımcının Korunması ve Yatırımcı Tazmin Merkezinin Hukuki Yapısı, İdare Hukuku Açısından Sermaye Piyasası, Editör: Prof. Dr. Meltem Kutlu Gürsel, Seçkin Yayınevi, Ankara 2016.
  • Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, İdare Hukuku Açısından Sermaye Piyasası, Editör: Prof. Dr. Meltem Kutlu Gürsel, Seçkin Yayınevi, Ankara 2016.

III. Tebliğler

• “Evaluation of Administrative Judicial Decisions on Disputes Related to EIA (Environmental Impact Assessment) Reports Prepared for Hydroelectric Power Plant”, 5th Global Conference on Environmental Studies, 2017 (KUTLU GÜRSEL Meltem, ÖGÜTÇÜ Muhlis, ÖZTABAN Pınar ile birlikte).
  • “Environmental Impact Assessment (EIA) Is Not Necessary Decision in the Establishment of Wind Power Plants and Its Judicial Control, 5th Global Conference on Environmental Studies”, CENVISU 2017 (KUTLU GÜRSEL Meltem, ÖGÜTÇÜ Muhlis, ÖZTABAN Pınar ile birlikte).
  • “Privatization and State-owned Enterprises”, Third International Annual Meeting of Sosyoekonomi Society Regional Economic Development, 2017.