Amblemimiz

amblem

15 Kasım 1978 günü Türkiye’nin aydınlık yüzünü simgeleyen İzmir’de eğitim ve öğretime başlayarak hukuk orkestrasındaki yerini alan fakültemizin sahip olduğu bu ayrıcalığını ve farklılığını, amblemine yansıtmaması düşünülemezdi.

Prof. Dr. M. Polat Soyer’in ilk dekanlık görevini yürüttüğü 1994-1997 döneminde, bu konuyu ele alan fakülte yönetimi önerilen çok sayıda tasarım arasından halen kullanılmakta olan bu amblemi fakültemizin amblemi olarak belirledi.

Amblemdeki terazi, hukukun idesi olan adaleti simgelemektedir. Terazinin iki kefesini taşıyan kılıç, adaletin gücünü sembolize ederken,  kılıcın üzerine yerleştirilen  “Saat Kulesi”,  fakültemiz amblemine basılan bir İzmir mührü gibidir.  Kanun kitabının üzerindeki dalgalar ve fon olarak özellikle seçilen lacivert ise İzmir’in denizini ifade etmektedir.