SEMPOZYUM: KEFALET HUKUKUNUN GÜNCEL SORUNLARI

25-02-2019

SEMPOZYUM: KEFALET HUKUKUNUN GÜNCEL SORUNLARI

İzmir Barosu, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu birlikteliği ile “Kefalet Hukuku’nun Güncel Sorunları” başlıklı bir sempozyum gerçekleştirildi.

Kefalet Sözleşmesinin Şekli ve Eş Rızası, Ticari İşlemlerde Kefalet, Tüketici İşlemlerinde Kefalet, Genel Kredi Sözleşmesine Kefalet, Kira Sözleşmesinde Kefalet, Müteselsil Kefile Başvuru Koşulları, Kefilin Halefiyetinin Kapsamı, Kefaletin Sona Ermesinde Bazı Özel Durumlar ve Kefalet – Rehin İlişkisi gibi konu başlıklarının açıklandığı sempozyumun moderatörlüğünü Av. Salih Emrah Ertan yaptı. Sempozyuma Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Özen, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Ayan ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Banu Atlı konuşmacı olarak katıldılar.