Konferans

01-09-2015

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları Işığında Alman İdari Yargısı” ve
“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları Işığında Alman Anayasa Yargısı” Konferansı

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve DEHAMER’in ortaklaşa olarak düzenledikleri konferansta Alman yargısının organizasyonu ve işleyişi tartışıldı. Konferansa Almanya’dan konuşmacı olarak katılan Ansbach İdare Mahkemesi yargıçları Thomas Kranig ve Dr. Klaus Löffelbein; Almanya’daki yargı örgütlenmesinin temel özelliklerini, mahkemelerin yetki alanları, mahkeme önüne gelen hukuki uyuşmazlıklar ile ilgili çeşitli istatistikler hakkında ayrıntılı bir bilgilendirme yaptılar. Yine Alman hukuku açısından kanun yollarına başvurma koşulları ve süreçleri Avrupa Birliği Hukukuna ilişkin düzenlemeler de göz önünde bulundurularak somut vakalar üzerinden incelendi. Ayrıca Antalya 2. İdare Mahkemesi yargıcı Ülkü Köse Bayazıt da, Türk ve Alman yargı örgütlenmesini karşılaştırarak aradaki farklılıkları ortaya koydu.