Cezaevi Tanıtım Gezisi

01-09-2015

Cezaevi Tanıtım Gezisi

Fakültemiz öğretim üyelerinden ve aynı zamanda 2005 – 2006 yılları arasında Cezaevleri İzleme Kurulu üyeliği yapan Doç. Dr. Veli Özer Özbek ve Arş. Gör. Koray Doğan ile birlikte fakültemizde İnfaz Hukuku dersi alan öğrencilerle birlikte 17.05.2007 tarihinde Buca Cezaevine gezi düzenlenmiştir. Bu sayede öğrencilerimiz teorik olarak öğrendikleri bilgileri yerinde görme fırsatı bulmuşlardır.
Gezi boyunca Buca Cezaevi Savcısı ve Cezaevi Müdürü öğrencilerimize eşlik ederek merak ettikleri soruları yanıtlamıştır. Öğrenciler cezaevinde hükümlü ve tutukluların yaşam koşulları, spor ve kültürel faaliyet imkanları, geçmiş yıllarda yaşanan isyan olayları hakkında bilgi edinme, daha önce gezmiş oldukları İzmir Kaynaklar F Tipi Kapalı Cezaevi ile Buca Cezaevinin koşullarını karşılaştırma fırsatı bulmuşlardır.