2006 Çağa Hukuk Ödülünü Fakültemiz Öğretim Üyesi Kazandı

01-09-2015

2006 Çağa Hukuk Ödülünü Fakültemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlknur SERDAR kazandı…

Hukuk alanında bilimsel çalışmaları teşvik amacıyla verilen “2006 Çağa Hukuk Ödülü” bu yıl fakültemiz Medeni Hukuk Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. İlknur Serdar’ın oldu. “İnternet üzerinden yapılan hukuki işlemlerde tüketicinin korunması” başlıklı çalışmasıyla ödüle layık görülen Serdar, “Kadın akademisyen olarak ödüle layık görülüyorsam bunu Atatürk ve ilk kadın hukuk profesörlerimizden Prof. Türkan Rado’ya borçluyum. Bu nedenle ödülü kendilerine ithaf ediyorum” dedi. İş Kuleleri’ndeki İş-Sanat İstanbul Salonu’nda önceki akşam düzenlenen törende Çağa Hukuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Çağa, bu yıl düzenlenecek yarışmanın konusunun “AB uyum sürecinde marka hukuku” olduğunu açıkladı. Çağa, “Bu konudaki çalışmalara ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Yepyeni bir alan ve uygulamada sorunlarla karşılaşılıyor. Ödül için eser başvuruları ekimin sonuna kadar kabul edilecektir” dedi. Konuşmanın ardından “Tüketicinin korunması mevzuatında karşılaşılan sorunlar ve çözümler” başlığıyla düzenlenen yarışmaya katılan 14 eser sahibi sahneye davet edildi. Seçim yapmakta zorlandıklarını anlatan Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr. Lale Sirmen, ödüle Serdar’ın değer görüldüğünü kaydetti.