Arş. Gör. Doğuş Taylan TÜRKEL

35390 Buca

Tel: (90) (232) 301 61 79
E-Posta: dogus1608@hotmail.com

2004 yılında de DEÜ Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Arş. Gör. Doğuş Taylan Türkel, aynı yılın Temmuz ayında Fakülte’de  Deniz Hukuk Anabilim Dalında araştırma görevlisi oldu. Türkel, 2004 yılında başladığı yüksek lisans eğitiminde ders aşamasını tamamlamış olup, şu an için Gemi Alacaklısı Hakkının Paraya Çevrilmesi adlı yüksek lisans tezini yazmaktadır.

Temel çalışma alanları Deniz Ticareti, Sigorta ve Taşıma Hukuku olmakla birlikte,  Arş Gör. Doğuş Taylan Türkel, bu alanlar dışında İspat Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, Uluslararası Ticaret Hukuku ile de yakından ilgilenmektedir. Temel çalışma alanları içinde de özellikle, Deniz Ticareti Hukuku üzerinde yoğunlaşmıştır.

• Gemi Alacaklısı Hakkının Paraya Çevrilmesi [Yüksek Lisans Tezi, Yazım Aşamasında]

• Türk İspat Hukuku Açısından Konişmentonun Navlun Sözleşmesini İspat Fonksiyonu Üzerine Bazı Notlar, Prof. Dr. Ergon Çetingil/Prof. Dr. Rayegan Kender’in 50. Birlikte Çalışma Yılı Anısına Armağan, İstanbul 2007, s. 1174 vd.

II. Karar İncelemeleri

• Munzam Zararın İspatı, Eskişehir Barosu Dergisi, Sayı 6, Şubat 2005, s. 177-195.